تامیین تجهیزات ابزار دقیق و اتوماسیون صنعتی

تجهیزات ابزار دقیق یک زیرساخت برای سیستم کنترل و اتوماسیون صنعتی شامل ابزاری مانند سنسور ، فلومتر، فلوکنترلر، کنترلر فشار و غیره می باشد. که با کمک این تجهیزات امکان اندازه گیری، انتقال، نمایش، ثبت و کنترل پارامترهای مهم فیزیکی همچون دما، فشار، فلو(جریان)، تعیین سطح مایعات و غیره در پروسه های صنعتی به شکلی دقیق انجام می گیرد.

تجهیزات ابزار دقیق را می توان به چند دسته کلی طبقه بندی کرد، یکی از نظر نوع عملکرد این ابزار؛ برای مثال ابزاری که عمل کنترل دما یا فشار و رطوبت و یا سطح را بر عهده دارند به کنترلر (Controller)مشهورند و به همین ترتیب ابزار نمایش این مقادیر که به ایندیکیتور یا نمایشگر معروفند و ابزار انتقال اطلاعات مقادیر به صورت سیگنال های استاندارد که ترانسمیتر (Transmitter) یا منتقل کننده نامیده می شوند.

تجهیزات ابزار دقیق را همچنین می توان از نظر پارامتری که این ابزار بایستی عملیاتی بر روی آن انجام دهد دسته بندی کرد. برای مثال بخش های ابزار دقیق مربوط به دما نظیر کنترلر دما، ترانسمیتر دما و ترمومتر یا نمایشگر دما، ابزار اندازه گیری و کنترل دقیق فشار نظیر فلومتر یا سنجش جریان سیالات و انتقال مقادیر فلو یا کنترل فلو، ابزار سطح سنجی یا اندازه گیری سطح مواد درون مخازن و کنترل دقیق آنها و ابزار سرعت سنجی، ابزار رطوبت سنجی و غیره.

انواع تجهیزات ابزار دقیق(Instrumentation)

1. سنسور(Sensor)
هر وسیله ای که قادر به اندازه گیری و تبدیل کمیت های فیزیکی به الکتریکی باشد، سنسور نامیده می شود. وظیفه یک سنسور دما اندازه گیری مقدار دما و تبدیل آن به سیگنال الکتریکی می باشد.

2. ترانسمیتر(Transmitter)
ترانسمیترها به طور کلی به تجهیزاتی گفته می شود که عمل اندازه گیری (Sensor) ، تبدیل و تقویت سیگنال ها را در یک مجموعه انجام می دهند. ترانسمیترها تجهیزاتی هستند که در پروسه های بزرگ صنعتی کاربرد زیادی دارند زیرا فاصله ترانسمیترها از اتاق های کنترل بسیار زیاد بوده و فقط استفاده از ترانسمیتر است که در این شرایط منطقی به نظر می رسد.

3. ترانسدیوسر(Transducer)
ترانسدیوسر ها در واقع مبدل های سیگنال های خروجی سنسورها به سیگنال های استاندارد هستند برای مثال استفاده از یک ترموکوپل(Thermocouple) با خروجی هایی در حد میلی ولت در صنعت کاملا اشتباه بود لذا در این مواقع می توان از مبدل ترموکوپل به سیگنال ۰ – ۱۰ ولت استفاده کرد. ترانسدیوسر ها در کل یک مبدل هستند.

4. نمایشگر(Display)
برای نمایش مقدار پارامترهای اندازه گیری شده تجهیزات ابزاردقیق باید از نمایشگرهایی که ورودی های آنها استاندارد می باشد استفاده کرد. برای مثال برای نمایش مقدار فشار یک سنسور و یا مقدار دمای اندازه گیری شده توسط سنسور از نمایشگرهایی باید استفاده کرد که همان سنسور را پشتیبانی کرده و یا ورودی های استانداردی همچون ۰-۱۰ ولت، ۴-۲۰ میلی آمپر را پشتیبانی می کنند.

5. کنترلر(Controller)
مرحله بعد از اندازه گیری کنترل می باشد، فرض کنید شما در یک پروسه قصد کنترل دمای یک مخزن آب را دارید، المان ها و تجهیزاتی که برای این کار نیاز دارید به شرح زیر می باشد: کنترلر(Controller)، ترانسمیتر دما (Temperature transmitter)وکنترل ولو(Control valve) که میزان انرژی گرمایشی را کنترل نماید که این انرژی می تواند حرارت آتش باشد که کنترل ولو وظیفه کنترل گاز ورودی را برعهده دارد و یا انرژی تامین کننده می تواند گرمای بخار باشد که کنترل ولو مقدار دبی عبور بخار را کنترل می کند.

6. عنصر نهایی یا عملگر (Finall elemmnt)
همانطور که از نامش مشخص است مرحله آخر هر پروسه را عنصر نهایی انجام می دهد (البته اگر پروسه کنترل باشد) که در پروسه های مختلف این عنصر نهایی متفاوت می باشد. شاید در یک پروسه عنصر نهایی یک کنترل ولو باشد، در پروسه ای دیگر یک موتور الکتریکی و در پروسه ای دیگر جک های پنوماتیک و هیدرولیکی و غیره باشد .

تامین قطعات و تجهیزات پایپینگ

پایپینگ فرآیندی جهت انتقال سیالات (مایع، جامد و یا گاز) از یک نقطه به نقطه دیگر برای راه اندازی یک سیستم با استفاده از انواع لوله ، اتصالات و شیر آلات می باشد.
سیستم لوله کشی به 3 دسته کلی تقسیم می شود. سیستم لوله کشی صنعتی (Industerial Piping)، سیستم لوله کشی شهری و ساختمانی (Plumbing) و سیستم لوله کشی خطوط انتقال (Pipe Line) که هر یک از این مقوله ها به شیوه خاص و با طراحی های گوناگونی قابل اجرا و بهره برداری هستند.

پایپینگ صنعتی (Industerial Piping)

پایپینگ صنعتی همان لوله کشی صنعتی است که از مجموع تعدادی لوله به همراه اتصالات، شیرآلات و تجهیزات خاص در راستای انتقال سیالات تشکیل شده است و معمولا در مکان های خاص مانند پتروشیمی ها، پالایشگاه ها، نیروگاه ها ، سیستم های لوله کشی ، شناورها و دیگر اماکن مشابه استفاده می شود.

پایپینگ شهری و ساختمانی (Plumbing piping)

سیستم لوله کشی ساختمانی و شهری از مجموع تعدادی لوله به همراه اتصالات،شیرآلات و تجهیزات خاص در راستای انتقال سیالات تشکیل شده است و معمولا در مکان هایی نظیر ساختمان ها و مجتمع های مسکونی ، اداری و تجاری استفاده می شود.


پایپینگ خطوط انتقال(Pipe line)

نوعی لوله کشی صنعتی می باشد که با استفاده از لوله ها و شیر آلات خاص برای انتقال سیالات مانند گاز و نفت و موارد مشابه در مسافت های طولانی و حجم های خیلی زیاد اجرا و استفاده می شود.

متریال های لوله کشی صنعتی اعم از لوله، اتصال و شیرآلات همگی بر طبق استاندارد های گوناگون جهانی مانند استاندارد های ASME B31.0، ASTM، ANSI، API، EN و DIN ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرند.
اجزای پایپینگ
o لوله و تیوب
o فیتینگ ها (اتصالات)
o زانویی،مغزی،کوپلینگ،سه راهی و تبدیل (Reducer)
o پیچ و مهره
o فلنج ها
o گسگت (واشر آب بندی)

تامین قطعات و تجهزیات برق صنعتی

هدف اصلی ما فروش و مشاوره کامل قطعات الکتریکی گوناگون بالاخص قطعات نادر و وارداتی است که شامل ماشین های چرخشی ، کنترل موتور، ترانسفورماتورها، درایو های الکترونیکی و PLC و همچنین اطلاعات عملی در مورد برنامه های کلیدی در دنیای واقعی نظریه های برقی از جمله نصب ، تعمیر و نگهداری و عیب یابی است. همچنین از نظر قطعات و ملزومات شامل کلیه لوازم اتوماسیون ، پنوماتیک و ابزار دقیق می باشد.

تجهیزات در دسته بندی های کلی زیر قرار می گیرند:
• کنترل صنعتی
• اتوماسیون صنعتی
• ابزار دقیق
• پنوماتیک
• هیدرولیک
• حرارتی
• ترموکوپل و بسیاری محصولات دیگر

تامین ابزار آلات صنعتی و حرفه ای

انواع ابزار آلات صنعتی از نظر نیروی محرکه‌ای که با آن کار می‌کنند به دسته‌های مختلفی نظیر ابزار صنعتی برقی، بنزینی و بادی و مواردی از این قبیل تقسیم می‌شوند. در این قسمت هر کدام از این تقسیم بندی را معرفی می‌کنیم و تعدادی از ابزار آلات این بخش را بررسی می‌کنیم.

ابزارآلات صنعتی شامل دریل برقی و شارژی، کمپرسور هوا(کاربرد آن منبع تغذیه ابزار بادی می باشد)، دستگاه جوشکاری ، انواع فرز ، چکش تخریب بنزینی ، ژنراتور یا موتور برق ، اره زنجیری بنزینی و غیره می باشد که قابل تامین است.

ابزارآلات صنعتی بادی

ابزارآلات صنعتی بادی با کمپرسور هوا کار می کنند و کاربرد زیادی در کارخانه جات دارند. و مهمترین آنها عبارتند از: پولیشر بادی ، میخکوب و منگنه کوب بادی ، جغجغه بادی ، چکش تخریب ، آچار بادی و …

تامین قطعات استاندارد صنعتی

ماشین آلات و قطعات صنعتی دارای یک سری قطعات استاندارد هستند و در انواع مختلف تولید می‌شوند.

موارد ذیل قابل تامین می باشد:

انواع پیچ‌ها و اتصالات مرتبط و واشرها و فولی ها

• پیچ چوب: این نوع به خاطر داشتن رزوه‌های بزرگ و با فاصله از یکدیگر و همچنین داشتن نوک تیز، گزینه خوبی برای مصارف چوبی و ام دی اف است.
• پیچ فلز: این مدل از پیچ‌ها به دلیل داشتن رزوه سرتاسری و با فاصله کم از یکدیگر، گزینه مناسبی برای اتصال صفحات فلزی به یکدیگر است که بدون مهره استفاده می‌شود.
• ماشین بولت : این نوع از پیچ‌ها معمولاً با مهره به کار می‌روند و دارای رزوه سراسری هستند.
• پیچ نوک مته‌ای: این مدل یک مته در نوک خود دارد و می‌توانید با آن یک سوراخ بدون اینکه گیر کند، ایجاد کنید.
• پیچ آلن : این نوع پیچ دارای یک فرورفتگی در سر خود است که با یک آچار مخصوص باز و بسته می‌شود و نام دیگر آن پیچ سوکتی است.
• از جمله پیچ‌های دیگری که وجود دارند می‌توان به پیچ نوک بُر، پیچ لگ، شش گوش، مغزی، شانه‌ای، پیچ بار، پیچ بالابر، چشمی، چشمی چوب، یو و بولت اشاره کرد.
• واشر تخت: ساده‌ترین نوع واشر است که معمولاً برای ایجاد فاصله استفاده می‌شود.
• واشر تخت ضربه گیر: به عنوان ضربه گیر برای فلزات نرم مثل آلومینیوم استفاده می‌شود.
• واشر برجسته
• واشر فنری
• واشر مربعی
• واشر دندانه خورشیدی
• واشر قفل کننده گوه‌ای
• واشر لب پر
• واشر سیل کننده

• فولی ها : چرخی است که بر روی یک محور نصب می‌شود و به کمک کابل یا تسمه، توان و یا گشتاور را انتقال می‌دهد.
• پین‌ها و خارهای رینگی: ابزارهای کوچکی هستند که برای اتصالات استفاده می‌شود.
• کوپلینگ‌ها: برای اتصال دو محور به یکدیگر استفاده می‌شود تا گشتاور از یک شفت به شفت دیگری انتقال دهد.

بیرینگ (Bearing)

بیرینگ‌ها دارای انواع مختلفی هستند که در حالت کلی به دو دسته بلبرینگ و رولبرینگ تقسیم می‌شوند که هرکدام از این‌ها نیز داری تقسیم بندی‌های متفاوتی هستند که عبارتند از:
• انواع بلبرینگ: شیار عمیق، تماس زاویه‌ای، کف گرد و خود تنظیم
• انواع رولبرینگ: استوانه‌ای، سوزنی، مخروطی و بشکه‌ای

انواع آب بندها (Gasket)

این قطعه صنعتی دارای انواع مختلفی است که برخی از آن‌ها عبارتند از:
• اورینگ‌ها
• پکینگ‌ها
• کاسه نمدها
• واشرها
• آب بندهای وی شکل

زنجیرها (Chain)

از زنجیر در صنایعی مانند انبارداری و راه سازی تحت عنوان زنجیر جرثقیل، زنجیر لیفتراک و مواردی از این دست استفاده می‌شود. زنجیرها دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از:

• زنجیرهای انتقال قدرت: مانند زنجیرهای تک ردیفه، خاردار دقیق گام کوتاه، انتقال گام دوبرابر و اتصال خم دار.
• زنجیرهای هیدرو سرویس
• زنجیر های حمل بار

تامین قطعات یدک ماشین آلات و تجهیزات

با پیشرفت علم و فناوری،تکنولوژی ماشین آلات صنعتی نیز در حال توسعه است. انواع مختلف ماشینهای صنعتی وجود دارد که از آن ها به طور گسترده ای در صنعت استفاده می شود.

از ماشین آلات عمومی مانند (دستگاه های قالب سازی، انواع بیل های مکانیکی ، لودر ، بیلبکو و دامپترامک) در سیستم های تولید تکی و سفارشی استفاده می شود.
در سیستم های تولید انبوه از ماشین آلات رباتیک و اتوماسیون های صنعتی استفاده می شود.

علاوه بر این مدل های مختلفی هم در حوزه راهسازی ، صنایع غذایی ، بسته بندی ، صنایع فلزی و معدنی و صنایع خودرو قابل تامین می باشد.

مواد شیمیایی و آزمایشگاهی

آزمایشگاه ها برای اجرای آزمایشات و تحقیقات به تجهیزات و ابزار دقیق نیاز دارند.

انواع تجهیزات آزمایشگاهی شامل آزمایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی نظیر (دستگاه فلش پوینت،ویسکوزیمتر کینماتیک ASTM D445،دستگاه اندازه گیری سولفور ASTM D4294، دسنگاه کارل فیشر و …)

روغن و گریس ( دستگاه CCS روغن موتور، دستگاه تست نواک روغن موتور ، دستگاه دیسکوزیته HTHS،کارل فیشر و …)

آب و فاضلاب (دستگاه اسپکتروفتومتر، دستگاه BOD متر ، دستگاه راکتور COD، دستگاه PHمتر و…)

داروسازی ( اسپکتروفتومتر دوپرتوپی ، کروماتوگراف مایع HPLC ،کروماتوگراف گازی CGو…)

صنایع غذایی (دستگاه فیبر خام،سوکسله اتوماتیک،آون آزمایشگاهی و …) می باشد.

مواد شیمیایی آزمایشگاهی در صنایع مختلف کاربرد دارد. در ادامه به برخی از پرکاربردترین مواد در هر بخش اشاره می کنیم:

• صنعت: در حوزه صنعت پرکاربردترین مواد آزمایشگاهی شامل سولفوریک اسید، کلر، اتیلن، فسفریک اسید، آمونیاک، نیتروژن و اکسیژن است.
• آزمایشگاه های بیوشیمی: در این آزمایشگاه ها از لومینول، استات سلولز، محلول های بافری، معرف کومبس، انواع اسید ها و بازها، تریتون X-100، سولفات آمونیوم، پلی آکریل آمید،بتا مرکاپتو اتانول، تریس بافر و… استفاده می شود.

تامین انواع روانکار (روغن و گریس)

منشا ساخت روغـن های صـنـعتـی به دو زیر شاخه کلی تقسیم می شوند ، دسته اول روغـن های صـنـعتـی با پایه نفتی و روغـن های صـنـعتـی با پایه غیر نفتی یا مصنوعی. به روغن های صنعتی با پایه ی نفتی ، روغن مینرال(Mineral oil) و به روغن با پایه غیر نفتی ، روغن سنتیک(Synthetic oil) گفتــه می شود.

روغن های صنعتی برای روانکاری با توجه به کاربردشان در صنایع سبک یا سنگین ، با یک غلظت مشخص ویسکوزیته مورد استفاده قرار می گیرند که انواع مختلفی دارند از جمله :

روغن های موتور Motor Oil
روغن های توربین Turbine Oil، روغن های چرخ دنده Gear Oil، روغن های صنعتی Industrial Oil
روغن های انتقال حرارت Heat Transfer Oil، روغن های انتقال قدرت Hydraulic Oil
روغن های خنک کننده تراشکاری Coolant Oil، روغن های محافظ Protecting Oil
روغن های عایق کننده Insulation Oil، روغن های عملیات حرارتی و آبکاری Quenching Oil
روغن های عملیات نورد وشکل دهی فلزات، روغن های ترمز Brake Fluid و…

×